Ypres Rally ?

De Renties Ypres Rally staat  in 2018 klaar voor zijn 54ste editie.  Renties Ypres Rally 2018 maakt deel uit van het Belgische kampioenschap BRC, het Britse kampioenschap Prestone MSA-BRC en FIA Benelux Trophy.

Wat begon met een tijdscontrole van de Rally van Monte-Carlo op de Grote Markt in Ieper, groeide jaar na jaar, onder impuls van Franz Thévelin en zijn team, uit tot een van de topwedstrijden op de kalender van het Europees rallykampioenschap.

De uitstraling van de Ypres Rally reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en elk jaar opnieuw staan de beste Europese teams en piloten aan de start van de West-Vlaamse klassieker. De bewoners van de Westhoek kijken gretig uit naar dit jaarlijks terugkerend feest...

Eind juni zijn de jongeren uit de regio toe aan ontspanning na de veeleisende examenperiode. De fascinatie voor de snelle bolides en de unieke ambiance op de Grote Markt tijdens de "24 Uren", zoals de Ypres Rally in de volksmond gekend is, zorgt voor een welgekomen afleiding.

De Ypres Rally wordt bij velen met de paplepel ingegeven. West-Vlaanderen en de regio rond Ieper is daarom uitgegroeid tot het mekka van de Belgische rallysport.

Meer dan 1200 vrijwilligers steken elk jaar hun handen uit de mouwen om "Ypres Rally" uit te bouwen tot een internationaal topevenement. Onze vereniging Superstage telt nu meer dan 100 actieve leden, die intensief bezig zijn om nieuwe ideeën te creëren en problemen stap voor stap op te lossen.

Ik meen dan ook dat alle leden van Superstage apetrots mogen zijn op deze jaarlijkse traditie, die vooral in hun vrije tijd en gedreven door passie wordt georganiseerd. Een gegeven dat maar al te vaak vergeten wordt...

Uiteraard kijken we steeds uit naar meer gemotiveerde krachten, die hun steentje willen bijdragen in de organisatie van "Renties Ypres Rally"!

Alain Penasse - André Bostyn - Jan Huyghe

Voorzitter - penningmeester - secretaris

SuperStage vzw
Vlamingstraat 4, 8560 Wevelgem
tel. 056 43 28 81 - fax 056 43 28 61
info@ypresrally.com

Ypresrally