Stouf versterkt koppositie

Bernard Degroote Ypres Historic Rally
Stouf versterkt koppositie, Lietaer houdt voorlopig M3’s af

Met drie scratchtijden op rij heeft Stefaan Stouf in de tweede ronde nog zijn leidersplaats verstevigt. Met de Ford Sierra Cosworth, waar alles perfect draait, heeft hij nu al een voorsprong van 1min.16 op Paul Lietaer, die voorlopig de dichtste ereplaats bezet. “Als het weer zo blijft dan kunnen we met de Opel Manta 400 wel ons mannetje staan, maar de concurrentie ligt echt wel op de loer. Het blijft echt wel constant kijken naar de tijden van de BMW-rijders. Op de Monteberg verloren we nog enkele seconden toen we de voor ons gestarte Dirk Deveux inhaalden”aldus de Polle.
Bjorn Syx verloor wat tijd op Dikkebus toen de electriciteit tweemaal uitviel, en moet zich nu vergenoegen met een vierde stek. Net voor hem zijn vriend Cedriek Merlevede, wiens M3 echter ook stilviel op KP Busseboom net toen de startvlag naar beneden ging, met wat tijdverlies als gevolg. Bij Christophe Merlevede en Didier Vanwijnsberghe geen probleem, al waren ze het er unaniem over eens dat er keihard gereden wordt. Bewijs is dat tussen plaats 2 en plaats 6 maar een verschil is van 19 seconden.
Op plaats 7 de Porsche van een tevreden Piet Declercq, die in de tweede ronde wel zijn teamgenoot Lode De Keyser zag uitvallen aan het stuur van de  Patrick Mylleville-Porsche, met een kapotte riem.
De top-10 wordt verder rondgemaakt door Stephen Vankemmel(Opel Ascona A), Dirk Deveux, die nu het assistentiepark indook met turboproblemen aan de Ford Sierra Cosworth, en Brecht Lavaert(BMW E21).
Wie intussen ook uit de wedstrijd is verdwenen is de O-wagen, de Mitsubishi Lancer Evo3 van Jonas Langenakens, dit door mechanische problemen.

Posted by LauraL

Ypresrally