U bent hier

Alain Vermeuleln voluit Geko Classics

In de Geko Classics Ypres Rally vielen er al heel wat forfaits te noteren nog voor de start. Motorproblemen plaatsten de Porsches van Wim Decock en Roland Vandermeersch al na de shakedown aan de kant. Het brandje in de Chevrolet Corvette van Jonas Langenakens woensdagavond bracht te veel schade toe zodat de Vlaams-Brabander ook de handdoek mocht gooien.

Chris Van Woensel startte het best, al klaagde hij aan de finish van de eerste klassementsproef in Mesen over problemen met de versnellingsbak. Alain Vermeulen moest twee seconden toegeven, maar op de tweede proef van de dag in Boezinge zette de Poperingse BMW-rijder zich eventjes recht en finishte acht tellen sneller dan Chris. Een andere BMW-rijder, met name Christophe Merlevede, nestelt zich ook in de top, zodat het duo Van Woensel-Snaet meer dan hun handen vol zullen hebben met deze mensen. Maar ook met de Porschisten Frederic Chambon, Wouter Lievens en Patrick Mylleville, en BK-leider Dirk Deveux (Ford Escort) moet nog rekening worden gehouden, gezien ze allen binnen de 25 seconden blijven hangen.
 
Morgen wacht er de deelnemers in zowel de Las Vegas Ypres Historic Rally als in de Geko Classics Ypres Rally nog 7 klassementsproeven. Start is normaal voorzien rond 13 uur, al zal alles afhangen van het aantal wagens dat nog van start gaat in de Kenotek Ypres Rally.