U bent hier

Ypres Historic Rally-Nationaal Niemand opgewassen tegen Glenn Janssens

Ypres Historic Rally-Nationaal

 

Wat hij gisteren wist te verwezenlijken op amper twee klassementsproeven, zette Glenn Janssens in dezelfde lijn verder in het zaterdaggedeelte. Hij wist haast alle scratchtijden te lukken, en had bij het afvlaggen van de rally  een voorsprong van bijna twee minuten. “Bij Tuthill hebben ze weer schitterend werk afgeleverd. De Porsche gaf geen krimp en draaide perfect. De wijzigingen die François Delecour, na een testrit samen, aan onze wagen wilde doorvoeren werden weer aangepast naar mijn normen. Misschien waren deze wel goed, maar ik had niet zo veel vertrouwen meer, vooral in de rappe stukken. Nu stond het vertrouwen weer heel hoog.”

Alain Vermeulen was zeker even tevreden met zijn tweede plaats. “Vorig jaar derde, nu tweede...We hadden gemikt op een podiumplaats en dit hebben we kunnen verwezenlijken. Als we de goede lijn doortrekken moeten we volgend jaar dan nog een stapje hogerop. Dit zal echter niet meer met deze vertrouwde BMW E21 zijn. We zij immers een M3 aan het prepareren.”

Wie ook al de overstap maakt naar een M3 is Robin Maes. De Kortrijknaar kocht in Spanje een Prodrive-BMW aan in Camel-kleuren. Maes vierde zijn debuut in Ieper aan het stuur van een Opel Kadett City en bezegelde dit met een derde plaats algemeen. Kind van de rekening hierbij was Patrick Mylleville. Hij viel met een halve seconde net naast het podium. “Misschien mijn eigen fout. Ik pakte de lange proef in Hollebeke te voorzichtig aan en verloor daar een 14-tal seconden op Robin. De rekening is dan natuurlijk vlug gemaakt.’'

Oude getrouwe Jimmy McRae was met de Opel Ascona goed voor de vijfde stek.

In het zware zaterdaggedeelte regende het opgaves, van mensen die na vrijdag nog in de top-tien stonden. Denken we daarbij maar aan Yves Bruneel (brug), Pieter Lemahieu (technische problemen), Wim De Cock, Christophe Merlevede (sortie) en Dirk Deveux (motor).

25° Ypres Historic Rallly

Las Vegas Ypres Historic Rally (FIA) (Suppl. Regulations)

 Inschrijvingen FIA Entry's

Classics Ypres Rally (BHRC) (Suppl. Regulations FR)

Classics Ypres Rally (BHRC) (Suppl. Regulations NL)

Inschrijvingen Classic BHRC Entry's 

21 - 24 JUNI 2017

Buy your Tickets now!